Direct naar:

Contact Fysiotherapie

 
  
  
Chronisch zorgnet   
 Sportcentrum Dalen 
KNGF  
 

Directe toegang Fysiotherapie

Vanaf 1 januari 2006 heeft u géén verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurljk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. >>

Fysiotherapie

Sportblessures

Jaarlijks lopen sporters in Nederland 3,6 miljoen sportblessures op, waarvoor in 1,4 miljoen gevallen (38%) medische behandeling gezocht wordt. Daarmee vormen sportblessures bijna de helft van de 3,1 miljoen medisch behandelde ongevalsletsels. Hoewel groot in aantal zijn sportblessures van de ongevalsletsels de minst ernstige: het aantal doden, ziekenhuisopnamen en Spoedeisende Hulp behandelingen is relatief klein ten opzichte van andere oorzaken van letsel als privé-ongevallen, verkeersongevallen en arbeidsongevallen.Risico’s om een blessure op te lopen worden beïnvloed door leeftijd, geslacht en de tak van sport. Jongeren tot 25 jaar hebben relatief het grootste risico op sportletsel, mannen hebben een groter risico dan vrouwen en contactsporten als zaalvoetbal en hockey hebben een hoog aantal slachtoffers.

De behandeling van sporters vragen een andere aanpak dan niet sporters omdat de krachten die op het lichaam van een sporter inspelen vele malen groter zijn dan die we in het normale dagelijkse leven ervaren. Een sporter zal dan ook langer moeten doorgaan met revalideren na een blessure; bijna klachtenvrij is niet goed genoeg. Een sporter zal terug willen komen tot een hoger niveau dan dat van voor de blessure. Bij een goed functionerend lichaam is er sprake van een juiste balans op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie. De sporter heeft dan een goede controle over zijn lichaam en leert niet alleen zijn mogelijkheden maar ook zijn eventuele "zwakke plekken" goed kennen.

De behandeling gegeven in onze praktijk is specifiek gericht op de individuele behoefte van de patient.

Door het toepassen van verschillende behandelmethoden en een combinatie daarvan wordt niet alleen getracht de blessure in zijn herstel zo goed mogelijk te ondersteunen, maar wordt ook geprobeerd te achterhalen of de blessure wordt veroorzaakt door een beperking elders in het lichaam.

Hierbij kan men denken aan hamstringblessures door een beperking in de rug of bekkengewricht. Of schouderklachten bij een beperking van de nek/borstwervelkolom.

Nadat de blessure is genezen is er de mogelijkheid om individueel de belastbaarheid op te voeren tot het gewenste niveau van de sporter weer is bereikt.

U kunt voor vrijblijvende informatie altijd contact met ons opnemen.

Wij adviseren,
behandelen en
begeleiden u bij
een breed scala
aan fysieke
klachten.